środa, 12 grudnia 2012

Piernik z kawą i migdałami

Kawa pobudza umysł, poprawia samopoczucie i zapobiega wielu chorobom, dlatego warto ją spożywać w każdej postaci.. dziś proponujemy ten oto przepis na placek :)
Składniki:
280 g mąki
110 g cukru
po 2 łyżki kakao, sody oczyszczonej i śmietany
50 ml kawy
125 g masła
250 g dowolnych powideł
160 miodu
3 jajka
15 g przyprawy do piernika
1 opakowanie polewy czekoladowej
1/2 szklanki zmielonych migdałów

Wykonanie:
125 g masła utrzeć ze 110 g cukru. Dodać żółtak, mieszając. Porcjami dokładać miód, mąkę z sodą i przyprawą do piernika oraz kawę. Wsypać migdały, ciasto piec w temp. 170 st. C ok 60 min. Ostudzony piernik przełożyć powidłami, a następnie polać polewą.

Szybko, tanio, smacznie :)

Prosimy wypróbować także nasze inne przepisy, polecamy przepis na ciasto Usta Adama



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz