czwartek, 8 listopada 2012

Czarno-biała rapsodia



Coś na słodko do picia polecam szczególnie w chłodne wieczory Czarno- białą rapsodię , jej przygotowanie zajmie nam zaledwie około 20 minut. Na 8 porcji będziemy potrzebować:

  • 2 opakowania budyniu czekoladowego i waniliowego, 
  •  2 litry mleka
  • oraz 2 tabliczki gorzkiej czekolady.

Aby wykonać czarno- białą rapsodię musimy:

 
  1. Czekoladę połamać, roztopić w kąpieli wodnej. Połowę rozprowadzić z nutką fantazji cienką warstwę na blasze wyłożonej papierem do wypieków. Pozostawić i oczekiwać aż stanie się twarda. Wzory z czekolady pokroić na mniejsze kawałki i odciąć je nożem od papieru.
  2.  Budynie ugotować w mleku. Do czekoladowego dodać resztę roztopionej czekolady i wymieszać. Oba rodzaje budyniów równocześnie układać do pucharków, tak aby się nie wymieszały. Każdą porcję możemy udekorować czekoladową ozdobą lub ciasteczkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz