Łatwy i szybki przepis na coś bardzo dobrego :)
Składniki:
500 g masła
350 g cukru
6 jajek
350 g mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki kakao
500 ml mleka + 1 łyżeczka
300 g suszonej żurawiny
1 opakowanie budyniu śmietankowego
150 g posiekanej gorzkiej czekolady
Wykonanie:
1)
250 g masła utrzeć z 250 g cukru i jajkami. Mąkę połączyć z proszkiem
do pieczenia i dodać do masy. Ciasto podzielić na 2 części.Do jednej
dodać 2 łyżki kakao i 1 łyżeczkę mleka, wymieszać. Białe ciasto wlać do
formy, a na nie wyłożyć ciasto kakaowe. Piec ok. 45 min. w temp. 175 st.
C.
2) Budyń wymieszać z 200 ml
mleka. Do reszty mleka dodać pozostały cukier i zagotować, po czym dodać
budyń i wymieszać. 250 g masła utrzeć z budyniem. Krem ułożyć na
cieście i posypać czekoladą, resztą kakao i żurawiną.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz