piątek, 4 stycznia 2013

Przepyszna babka piaskowa :))

Austriacka babka piaskowa

Polecam szybki i tani przepis :)



Składniki:
  • 120 g masła,
  • 100 g cukru,
  • 4 jajka,
  • 100 g mąki,
  • 1 łyżeczka ziaren anyżu lub ziaren kminku.

Przygotowanie:
Masło rozetrzeć w misce na pianę, ucierając dodać mąkę i jajka, a potem stopniowo mąkę i ziarna anyżu lub kminku. Formę kominkową do babki wysmarować masłem, przełożyć do niej ciasto i piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 1 godzinę. Po wyjęciu z formy posypać cukrem pudrem.

Smacznego.

Zapraszamy do komentowania naszych przepisów :)

Polecamy przepis na Usta Adama bądź przepyszną bajaderkę.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz