wtorek, 1 stycznia 2013

ciasto o subtelnym smaku i znakopmitej konsystencji !:)

MARCHEWKOWIEC


Jest to bardzo prosty i tani przepis na znakomite ciasto !! Polecam tym którzy nie lubują się w gotowanej marchewce :)

 

Składniki:
  • 1 szklanka drobno startej marchewki,
  • 1 1/2 szklanki mąki,
  • 3/4 szklanki cukru,
  • 1/4 szklanki oleju,
  • 1/4 szklanki mleka,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 1 łyżeczka sody,
  • 1 łyżeczka cynamonu,
  • 2 jajka,
  • szczypta soli.

Przygotowanie:
Wszystkie składniki dokładnie zmiksować, aż do pokazania się bąbli. Ciasto ma być lejące. Wstawić je do ciepłego lecz nie do gorącego piekarnika. Piec około 1- 1.5 godzinki w 160 stopniach, należy sprawdzać patykiem. Bardzo wysoko wyrasta.

Smacznego !!!
Polecamy również ciasto bananowe :)
Prosimy o komentowanie naszych przepisów.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz