MARCHEWKOWIEC
Jest to bardzo prosty i tani przepis na znakomite ciasto !! Polecam tym którzy nie lubują się w gotowanej marchewce :)
Składniki:
- 1 szklanka drobno startej marchewki,
- 1 1/2 szklanki mąki,
- 3/4 szklanki cukru,
- 1/4 szklanki oleju,
- 1/4 szklanki mleka,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
- 1 łyżeczka sody,
- 1 łyżeczka cynamonu,
- 2 jajka,
- szczypta soli.
Przygotowanie:
Wszystkie składniki dokładnie zmiksować, aż do pokazania się bąbli. Ciasto ma być lejące. Wstawić je do ciepłego lecz nie do gorącego piekarnika. Piec około 1- 1.5 godzinki w 160 stopniach, należy sprawdzać patykiem. Bardzo wysoko wyrasta.
Smacznego !!!
Polecamy również ciasto bananowe :)
Prosimy o komentowanie naszych przepisów.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz