poniedziałek, 21 stycznia 2013

Ciastka francuskie

Pyszne, tanie i łatwe ciasteczka, które zasmakują każdemu:)

Składniki:

- 45 dag mrożonego cista francuskiego,
- 2 lub trzy jabłka,
- 1 jajko,
- 1 łyżka cukru,
- 2 łyżki masła,
- cynamon.

Przygotowanie:

Ciasto rozmrozić i pokroić na kwadraciki. Jabłka obrać i wykroić szypułki. Pokroić w kostkę. Jabłka podsmażyć na maśle w brytwannie. Do jabłek dodać cukier oraz cynamon (jabłka smażyć tak długa, aż się zarumienią). Należy ułożyć porcję owoców na kwadraciku ciasta. Rogi ciasta należy skleić ze sobą.  Ciasta należy położyć na blasze wysmarowanej margaryną. Jajko rozmąć i posmaruj nim wierzch każdego ciasteczka. Piecz w piekarniku rozgrzanym do temp. 200 st. C przez około 20 minut.

Smacznego:)
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz