Tarta Czekoladowa
Dla
smakoszy czekolady idealny przepis !! polecam.
Składniki:
- 200 g gorzkiej czekolady,
- 150 g masła,
- 150 g cukru pudru,
- 50 g mąki pszennej lub kukurydzianej,
- 4 jajka,
- 1-2 łyżki kakao.
Przygotowanie:
Czekoladę
i masło włożyć do miski. Postawić miskę na garnku z gotującą się wodą, tak żeby
nie dotykała wody i mieszać do uzyskania jednolitej masy. Odstawić. Ubić jajka
z cukrem i mąką. Połączyć obie masy, napełnić tym formę z ciasta i piec w
temperaturze 180 stopni przez około 25 minut. Gotową tatrę równomiernie posypać
kakao. Im więcej kakao, tym bardziej gotowy smak.
Smacznego
!!
Prosimy
o komentowanie naszych przepisów.
Zapraszamy
!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz