środa, 7 listopada 2012

W ten zimny listopadowy wieczór zapraszam na pyszną babkę zebrę:) nie mylić ze zwierzątkiem;p;p

SKŁADNIKI:

- 5 całych ,
- 1 1/2 szklanki cukru,
- 2 1/2 szklanki mąki,
- 1 szklanka oleju,
- 1 szklanka wody,
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia.

PRZYGOTOWANIE:

Jaja ubić z cukrem, po trochę dodawać mąkę rozmieszaną z proszkiem, wodę, olej, dalej ubijać.
Ciasto podzielić na dwie części :
do jednej dodać trzy łyżki cacao, do drugiej dodatkowo dwie kopiaste łyżki mąki.
Ciasto lać na środek prodiża na przemian dwie łyżki ciemne- dwie łyżki białe.

Zapraszamy do wypróbowania pysznej babeczki zebrowej;p;p

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz