piątek, 9 listopada 2012

Babeczki z kremem

Kolorowe babeczki cieszą oko i podniebienie :)
Babeczki dobre na każdą okazje gorąco polecamy !:)

Składniki na ciasto:
500 g mąki
300 g margaryny
150 g cukru pudru
3 żółtka
sól
tłuszcz do posmarowani foremek
Krem:
150 g masła
2 żółtka 80 g cukru pudru
1 łyżeczka cukru wanilinowego
1/2 opakowania homogenizowanego serka waniliowego
owoce do dekoracji

Wykonanie:
1) 8 foremek do babeczek natłuścić. Z mąki, margaryny, cukru pudru, żółtek i odrobinę soli zagnieść ciasto. Rozwałkować je na grubość 3 mm. Placek ciasta nawinąć na wałek i rozwinąć na rozstawione obok siebie foremki. Przewałkować przez nie ciasto. Lekko wcisnąć je palcami do foremek. Resztę ciasta odciąć.
2) Foremki ustawić na blaszce i piec 20 min. w temp.250 st. C. Po wyjęciu ułożyć je na stolnicy dnem do góry, aby po wystudzeniu babeczki łatwo wysunęły się z foremek.
3) Masło utrzeć z cukrem pudrem, żółtkami i cukrem wanilinowym, dodając po łyżeczce serka waniliowego. Każdą babeczkę wypełnić kremem i udekorować owocami.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz