źródło zdjęcia: www.e-szkoła.wielkopolska.pl |
20 dag herbatników
10 dag rodzynek
2 szkl. mleka
10 dag margaryny
3/4 szkl. cukru
1/2 szkl. kaszy manny
10 dag. gorzkiej czekolady
olejek rumowy
Mleko z cukrem i margaryną zagotowujemy. Dodajemy kaszę mannę, olejek rumowy i czekoladę. Całość gotujemy od 10-15 min na bardzo małym ogniu i stale mieszamy, aż masa zgęstnieje. Herbatniki układamy na dnie tortownicy lub blaszki o mniejszym rozmiarze. Posypujemy je rodzynkami i wykładamy masę czekoladową. Wyrównujemy nożem i znów posypujemy rodzynkami Całość przykrywamy herbatnikami i lekko dociskamy. Odstawiamy na min 1 godz do lodówki i na koniec polewamy stopioną czekoladą.
Czekoladowa pycha:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz