Składniki na ciasto:
3 szklanki mąki
1 kostka margaryny
1/2 szklanki cukru
5 żółtek
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Składniki na masę:
2 jogurty brzoskwiniowe po 500 g
1/2 szklanki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
5 białek
200 g wiórek kokosowych
1 budyń śmietankowy
odrobina margaryny do wysmarowania blachy
bułka tarta
Wykonanie:
1) Mąkę, margarynę, cukier, żółtka i proszek do pieczenia wymieszać i posiekać nożem, po czym podzielić na dwie części.
2) Ubić białka. Jogurt wymieszać z cukrem, budyniem i proszkiem do pieczenia. dodać wiórki kokosowe, białka, wymieszać.
3) Blachę natłuścić, wysypać bułką. Wyłożyć połowę kruszonki, potem masę i drugą część kruszonki. Piec 60 min. w temp. 160 st. C
Kusi mnie to ciasto, oj kusi ... :)
OdpowiedzUsuńWarto spróbować.. naprawdę jest pyszne :)
OdpowiedzUsuń