Przepyszne ciasto pełne smakowitych migdałów w połączeniu z masą krówkową daje efekt, który zachwyci każdego łasucha. Zaletą ciasta jest jego szybkie przygotowanie :)
Składniki na ciasto:
2 łyżki cukru pudru
2 kostki margaryny
4szklanki mąki
6 żółtek
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżeczki cukru wanilinowego
Piana:
1 szklanka cukru
6 białek
Masa:
1 puszka gotowej masy krówkowej
300 g masła
spirytus do smaku
Dodatkowo:
100 g płatków migdałowych
Wykonanie:
6 białek ubić z 1 szklanką cukru na sztywną pianę. Z mąki, margaryny, żółtek, proszku do pieczenia oraz cukrów zagnieść ciasto. Rozwałkować 3 placki, po czym na każdym rozsmarować pianę. Posypać płatkami migdałowymi i piec ok. 55 min w temp. 150 st. C. Masę krówkową utrzeć z masłem, i spirytusem. Przełożyć ciasto, na końcu posypać uprażonymi migdałami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz