środa, 7 listopada 2012

Muffinki jogurtowe:)

Kto z nas nie lubi smaku jogurtu?:) hmmm chyba nie ma nikogo takiego;-)

SKŁADNIKI:

- 250 ml jogurtu naturalnego (BAKOMA),
- 2-3 jajka,
- 1/2 szklanki cukru + 1 opakowanie cukru waniliowego,
- 1/2 szklanki oleju,
- 2 szklanki mąki (LUBELLA),
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia,
- 1/2 łyżeczka sody.

PRZYGOTOWANIE:

Jogurt, żółtka, cukry, olej wymieszać rózgą.
Dodać przesianą mąkę z proszkiem i sodą, wymieszać.
Ciasto powinno być o konsystencji zakwaszonej śmietany, czyli dość rzadkie.
Piekarnik rozgrzać na 180 st., przygotować foremki do muffinek.
Ubić na sztywno z odrobiną soli i białka, następnie wszystko delikatnie wymieszać, rozłożyć na foremki.
Piec około 20-25 min.

Zapraszamy do skosztowania jogurtowych pyszności:):)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz