wtorek, 13 listopada 2012

Masa makowa

Podamy dziś kilka propozycji na kremy do ciast... To w sam raz dla kreatywnych Pań i Panów:) Można dowolnie przekładać ciasto - zero przymusu

Masa makowa

Składniki:
50 dag maku
25 dag cukru
1 op. cukru waniliowego
2 białka
5 dag margaryny
olejek migdałowy
skórka z cytryny
3 dag rodzynek
3 łyżki miodu

Wykonanie:

Mak opłukać, zalać wrzącą wodą i gotować 40 min. Odcedzić, osączyć, zmielić dwukrotnie. Włożyć do rondla, dodać margarynę  cukier, cukier waniliowy  skórkę z cytryny  olejek migdałowy, miód i rodzynki  Smażyć 20 min ciągle mieszając. Wymieszać z pianą z białek i wystudzić. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz