poniedziałek, 19 listopada 2012

Masa kawowa

Na początek przepraszamy za nieobecność na blogu w ciągu weekendu i brak propozycji przepisów na słodkości, ale niestety zajęcia na uczelni pochłonęły nasz cały czas:):):)

A dziś propozycja przygotowania szybkiego kremu kawowego do ciast:)

źródło fot.: http://urodaizdrowie.pl
Składniki:
25 dag margaryny
20 dag cukru pudru
4 żółtka
2 łyżki kawy rozpuszczalnej
olejek migdałowy

Masło utrzeć na masę, dodać żółtka i cukier. Nadal ucierać. Następnie do masy dodajemy kilka kropel olejku. Kawę zalewamy 1/2 szkl. wrzątku, studzimy i dodajemy po kilka kropel do kremu stale mieszając.

Wykładamy na dowolne ciasto, choćby biszkopta przekrojonego na pół:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz