Przyszła ochota na coś słodkiego.. Usta Adama, Bajaderka czy inna pyszotka? To miejsce w sam raz dla Ciebie!!!
sobota, 5 stycznia 2013
Keks z orzechami
Zimowa pora, stryszek u babci i... suszone orzechy:) w sam raz na ten keks.
Składniki:
25 dag orzechów włoskich
8 białek
2 szklanki cukru
1 opakowanie cukru waniliowego
3 szklanki mąki
25 dag margaryny
3 łyżeczki proszku do pieczenia
Wykonanie:
z białek ubić pianę, pod koniec dodać cukier i cukier waniliowy. Wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i dolać stopioną zimną margarynę Dodać następnie posiekane orzechy i wymieszać. Włożyć do wysmarowanej formy keksowej. piec 50 min, w temp. 180 stop.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
super strona przepisy bardzo dobre ;) polecam
OdpowiedzUsuńDziękujemy za przychylny komentarz :)
OdpowiedzUsuń